Ekmek fiyatlarında ortaya çıkan farklılıklar ekmek üretim koşulları ve hijyen konusundaki endişeleri de beraberinde getiriyor. Üretim kalitesinden taviz vermeyen firmaların ekmek maliyetlerine karşılık, alt yapıları elverişsiz bazı işletmelerin ekmek fiyatlarını dibe çekmesi, kullanılan ürün ve hammaddelerin yeterliliğinin ne derece sağlıklı ve kaliteli olduğu sorularını akıllara getiriyor. Antalya Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ertuğrul Atasoy, ulusal ve uluslararası akredite olmuş birçok denetim firmasından geçer not aldıklarına ve Antalya'nın en büyük ekmek üreticisi olarak seri üretim yaptıklarına dikkat çekerek, "Bu şekilde 50 kuruşa mal edebiliyoruz. 50 kuruşun altında satış yapılabiliyorsa, kalite ve hijyende bir eksik vardır" şeklinde konuştu.
TABAN FİYAT ÇALIŞMASI
Fiyatların dengesiz olmasını haksız rekabet olarak niteleyen Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu ise "Ekmeğin taban fiyatının belli olması lazım. Bununla ilgili bir çalışma başlattık. Bakanlık ve konfederasyona sunup onaylanmasını sağlayacağız" dedi. Antalya'da ruhsatsız ve amaç dışı kullanan fırın sayısının 40 olduğunu belirterek, "Vatandaş aldığı ekmekte sorun olduğuna inanıyorsa Alo 174'ü arayıp şikayetçi olsun" dedi.