Dyt. Berna Ertuğ, iş hayatında sağlıklı beslenmenin mümkün olduğunun altını çizerek, dikkat edilebilecek noktaları şu şekilde sıraladı:
Sabah güne mutlaka kahvaltıyla başlayın. İş stresini azaltmak için işyerinde gün içinde 5 dakikalık yürüyüşler yapabilirsiniz.
Öğle yemeği şirkette servis yapılıyorsa karbonhidratlı, ağır gıdalar yerine hafif ve düşük kalorili yemekler tercih edin. Özellikle salata ve protein içeren bir besin kişiyi uzun süre tok tutacak, atıştırmaları engelleyecek ve öğleden sonra daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır.
Çay, kahve, meşrubat tarzı içecekleri tüketmek yerine masalarınıza bir sürahi su alın ve bol bol su tüketin.
Çay, kahve yerine bitki çaylarını tercih edin. Özellikle stresi azalttığı için rezene, bağışıklık sistemi içinse adaçayı, ıhlamur tüketin.
Sık seyahat etmek zorunda olan kişiler kilolarını korumak ve sağlıklı beslenmek için az ve sık yemek zorundadır. Yağsız kraker ile ayran, kuru kayısı, ceviz veya badem, 1 meyve, 1 avuç leblebi, yarım simit ile peynir, yağsız tost ve ayran her yerde bulabilecek ve taşınabilecek pratik besinlerden tercih edebilirsiniz. Bulunulan şehir veya ülke koşullarına göre her gün 5-6 porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir.
Toplantılarda ikram edilen kurabiyeler yerine yağsız kraker, çeyrek simit, kuru kayısı, ceviz, peynirli kepekli sandviçler, çiğ sebzeler ve bitki çayları, su daha