Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ile Akdeniz Eğitimci Aşçılar Derneği (AKEAD) işbirliğiyle düzenlenen 1. Akdeniz Uluslararası Aşçılık Yarışması sona erdi. 17 ülkenin katıldığı, 3 gün süren yarışmada 600 aşçı dereceye girmek için hünerlerini sergiledi. Yarışmanın en büyük ödülü Grand Prix dalında birinciliği Kazakistan, ikinciliği Sırbistan, üçüncülüğü ise Türkiye takımı elde etti. 'Yılın Altın Şefi' ve 'Akdeniz Yemeği' kategorisinde Malta'dan Luke Borg birinci oldu. 'En İyi Üniversite' kategorisinde Malta Turizm Üniversitesi, 'En İyi Meslek Lisesi' kategorisinde Kütahya Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, 'Hijyen' kategorisinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İçmeler MYO, 'EURO TUQUES Etik Kurallarına En Fazla Sadık Kalan' kategorisinde İstanbul Gelişim Üniversitesi birinci oldu.