Soğanların kabuklarını soyup yıkayın, tuzlu kaynar suya atarak 10-15 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Kıymanın içine yıkanmış pirinç, ince doğranmış domates, salça sarımsak maydanoz, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın. Soğanların iç cücüğünü çıkarın ve hazırladığınız içi ortalarına doldurun. Bir tepsiye ağızları üste gelecek şekilde yan yana dizin. Üzerine ayçiçeği yağını taksim edin. Salçayı bir bardak sıcak su ile inceltin ve dolmanın üzerine gezdirin. Ağzı kapalı fırında veya ateş üzerinde 20 dakika pişirin, suyunu çekip etler pişince sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
MALZEMELER
6 adet orta boy soğan (Adapazarı) 250 gr. dolmalık kıyma 200 gr pirinç 1 adet domates 4/1 dereotu ve maydanoz 1 yemek kaşığı salça 1 çorba kaşığı katı yağ 1 adet yumurta tuz karabiber 2 diş sarımsak 1 fincan ayçiçek yağı
İRMİK HELVASI
KÜÇÜK bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. Dikkatli olun çünkü oldukça ısı yayıyor. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt ya da (1 su barağı su+1 su bardağı süt) 4 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin 4 yemek kaşığı çam fıstığı - isteğe göre dövülmüş fındık & ceviz
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı