HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı tencereye alıp kızdırdıktan sonra eti ilave edin. Bıraktığı suyu çektirin ve sarımsak, soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sırasıyla küçük kuşbaşı doğranmış biber ve domatesleri ekleyin. Ardından 1 yemek kaşığı su ile inceltilmiş salça ekleyin ve tamamen karıştırın. Düşük ateşte 30 akika pişirmye başlayın. Patlıcanları alacalı soyun ve kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin ve tekrar suda yıkayın. Kağıt havluda kurulayın. Fritözde kızartın. Pişmiş olan ocaktaki yemek ile karıştırın. Fırın tepsisine alın, üzerlerine rende kaşar serpiştirin. Fırında 170 derece kaşarların üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Yanında baharatlı kızarmış patates dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr dana kuşbaşı 120 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 adet soğan 2 adaet domates 3 adet sivri biber 1 adet patlıcan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı sıvı yağ, tuz ve karabiber
TRİLİÇE TATLISI
HAZIRLANIŞI
İlk olarak yumurtanın akını ve sarısı ayırın, yumurta aklarına bir fiske tuzla köpürene kadar çırpın, sonra şekeri ilave ederek kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Sonra ayırdığımız yumurta sarılarını birer birer karışıma ekleyerek mikserle karıştırmaya devam edin. Ardından sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilya karışımını katın, mikserle karıştırmaya devam edin. Daha sonra kek hamurumuzu yağlanmış küçük fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kekimiz piştikten sonra ilk sıcaklığı gittikten sonra keki ters çevirin, çatalla birkaç yerinden delin (şerbeti daha güzel çeksin diye). Sıcak sütün içine şeker atın ve karıştırın. Ardından kremayı katın, pürüzler olmaması için mikserle çırpın. Süt, şekeri ve kremayı birleştirip şerbetini oluşturun. Daha sonra soğuyan kekin üzerini komple kaplayacak şekilde dökün ve 2 saat bekletin. En son olarak karamel sos hazırlamak için şekeri tavada kavrun. Şekerin sertleşmemesi için margarinle krema aynı anda hızlı bir şekilde üzerine dökün. Üstüne karemelli sosunu dökün. 1 saat kadar dinlendirdikten sonra dilimleyin, üzerini mevsim meyveleri ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
Keki İçin: 4 adet yumurta 1.5 çay bardağı şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için: 3 su bardağı süt 1 paket süt kreması 1 su bardağı şeker Üzeri için: 5 yemek kaşığı şeker 1 paket krema 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı margarin
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY Su Otel Aşçıbaşı