HAZIRLANIŞI
Mercimekler 5 dakika haşlanır, suyu süzülür. Bir tencereye sıvı yağ konulur ve yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ilave edilir. Hafifçe kavrulduktan sonra su ilave edilir. Su kaynamaya başlayınca önce mercimekler, ardından erişteler eklenir. Tuzu ve karabiber ayarlanır. Erişteler yumuşayana kadar pişirilir.
MALZEMELER
(4 Kişilik) 1 su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı erişte, 1 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça, 3- 4 bardak su, tuz, pul biber, nane,karabiber yarım çay bardağı sıvı yağ.
GÜLLAÇ
HAZIRLANIŞI
Tencereye süt, toz şeker vanilya konulur, orta ateşte karıştırarak kaynatılır. Fırın tepsisine parlak kısmı üstte gelecek şekilde bir adet güllaç yerleştirilir. Ilıyan sütü her yerini ıslatacak şekilde 1-2 kepçe dökülür. Güllaçların tamamı bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. 5. güllaca geldiğimizde üzerine bolca file badem serpelim. Güllacın en üstüne hazırladığımız karışımdan döküp bir gece buzdolabında bekletelim. Servis yapılmadan 2-3 saat önce buzdolabından çıkaralım ve dilimleyelim. Güllacın en üstüne nar taneleri,şam fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyip servis yapalım.
MALZEMELER
10 adet güllaç yufkası, 1,5 litre süt, 3 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, Nar taneleri, File badem çam fıstığı, Kiraz şekerlemesi (frambuaz,böğürtlen).