Malzemeler Sıvı yağ 1 su bardağı Yoğurt 1 su bardağı Şeker 1 su bardağı şeker İrmik 2,5 su bardağı 500 gr. 1 paket Karbonat 1 çay kaşığı Vanilya 1 paket Şerbeti için; Su 1kg Şeker 1 kg Limon suyu 1 adet
HAZIRLANIŞI
Yoğurt ve şekeri beraber çırpıyoruz, sıvıyağı ekliyoruz. İrmik, karbonat ve vanilyayı homojen şekilde başka bir yerde karıştırıp bu karışıma ekliyoruz. 15-20 dakika irmikler şişene kadar kenarda bekletiyoruz. Sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküp, istenen dilim büyüklüğünü hesap ederek fıstık ile süslüyoruz. Önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Kekin üstünün sertleşmiş ve esmerleşmiş olması gerekiyor irmikten dolayı, yumuşak normal kek kıvamında olmaması gerekiyor. Şerbeti bir taşım kaynatıyoruz. Ilınan şerbeti sıcak şam kekinin üzerine döküyoruz. 2 saat tepsinin üzerini kapatarak tatlımızı dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Halil USTA Hilmi Beken Restaurant Şefi