TÜRKIYE'NIN önemli örtü altı sebze üretim merkezlerinden olan Antalya'nın Aksu ilçesinde yılın ilk çilek hasadı yapıldı. Eylül ayında bin 100 dönüm araziye ekilen çilekler, kilosu 15 liradan satışa sunuldu.
KİLOSU 15 LİRA
Aksu'nun Kundu Mahallesi'ndeki hasada katılan üretici Aslan Peker ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal, ilk hasadı yapmanın heyecanını yaşadığını belirterek, "Eylül ayı itibariyle ektiğimiz 'festival' adlı fidelerimizin Aksu'da ilk hasadını biz yapıyoruz. Hasadımız, Haziran ayı sonuna kadar devam edecek" dedi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İnal ise Aksu'da 1100 dönüm araziye çilek ekildiğini aktararak "AksU, iklim ve toprak özellikleri açısından çilek yetiştiriciliğin de son derece uygun özelliklere sahip. Burada üretilen çileğimizin kendine has tat, kokusu ve dayanıklılığı var. Katma değeri yüksek olduğu için üreticilerimizin ekonomik düzeyde gelişmesine katkı sağlamakta" diye konuştu.