En taze balığın sofralara ulaştığı Ankara'da, her geçen yıl tüketilen balık miktarı artıyor. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre Başkentliler geçen yıl toplam 11 bin 323 ton balık tüketti. Bir önceki yıl tüketilen balık oranının ise 8 bin 216 ton olduğu kayıtlara geçti. Ankaralılar, en çok hamsi yemeyi tercih etti. Geçen yıl tüketilen hamsi miktarı 5 bin 683 ton oldu. Hamsinin ardından 2 bin 618 tonla palamut ikinci, bin 469 tonla çupra üçüncü sırada yer aldı. Yetkililer, Karadeniz'de avlanan balığın ilk olarak Ankara'ya geldiğini söyleyerek, "Bu taze balık sadece Başkentliler tarafından değil, civar illerden gelen komisyoncular tarafından da tercih ediliyor. 2012 yılında balık tüketimindeki artışta çevre illerden yapılan alımlar da etkili oldu" dedi. Balık haline aynı zamanda ithal olarak Norveç Somonu ve uskumru da geliyor.