Egzotik meyve cenneti Tayland mutfağı, özellikle acı ve baharatlı yemeklerden hoşlananların tercih ettiği seçeneklerden biri. Sayısız sos ve çeşnilere sahip olan bu mutfak, özellikle sebze ve balık ağırlıklı olmasıyla biliniyor. Swissotel Ankara Mutfak Şefi İbrahim Yürümez, deniz mahsülleri ve egzotik meyve cenneti Tayland'ın otantik lezzetlerin anayurdu olduğunu belirterek, dileyenlerin evlerinde de bu yemekleri yapabileceğini söyledi.
DENİZ ÜRÜNLERİ ÖN PLANDA
Kırmızı biber, taze nane, misket limonu, yer fıstığı, Hindistan cevizi başta olmak üzere egzotik tatlar ile yaratılan eşsiz karışımlardan oluşan Tayland mutfağının zenginliğine dikkat çeken Yürümez, "Tayland mutfağında pilav önemli bir yer teşkil eder. Pilav, tatlı hariç her yemeğin yanında mutlaka yeniyor. Deniz ülkesi olduklarından bu yemeklerde deniz mahsulleri bol bol kullanılıyor. Eğzotik sebzelerde çok bulunduğu için yemeklerde sık kullanılıyor. Bu mutfakta hindistan cevizi sütüyle oluşturulan köri sos da önemli bir yer teşkil ediyor" dedi.
THAİ KORİ SOSLU JUMBO KARİDES
MALZEMELER
Temizlenmiş iri karides: 160 gram nnSusam yaği : 10 ml nnHindistan cevizi kreması: 60 ml nnThai kırmızı kori ezmesi: 20 gr nnBezelye: 30 gr nnAcı yeşil biber: 10 gr nnAcı kırmızı biber: 10 gr nnTaze zencefil: 20 gr nnTaze kişniş: 1/8 bag nnBasmati prinç: 40 gr
YAPILIŞI
Taze zencefili ince rendeyelin. Biberleri ise küçük küçük doğrayınız. Bir tavada susam yağını kızdırıp, zencefili hafif şekilde kızartınız..Sonra hindistan cevizi kremasını ve kırmızı kori sosu ilave edip, kaynatınız. Kıvama gelene dek kaynatmaya devam edin. Sonra diğer malzemeler olan bezelye, biberleri, taze kişnişi ve karidesleri tavaya atın. Karidesler piştiğinde yemeğiniz servise hazır. Hazırladığınız pilavın bir tabağa alınız ve üzerine korili karidesi ilave edip süsleyiniz.