Ankara'da Balgat'ta hizmet veren, yakında Öveçler'de ikinci şubesini açmaya hazırlanan Çakraz, Başkentliler'in ayağına Karadeniz'i getiriyor. 1996 yılında Amasra'da aile şirketi olarak balıkçı açan Erhan Erduran, kaliteli hizmeti Ankaralılarla da buluşturdu. Erduran, turizmin canlanmasıyla mekana büyük ilginin arttığını anlatarak, "Başkent'ten ve birçok ilden gelen kişiler dönmek istemiyordu. Kalacak yer sorunu vardı. 2002'de otel kurma kararı aldık. Otelin alt katını ise balıkçı olarak hizmete soktuk" dedi.
YOLCULUk BAŞLADI
2009 yılına kadar bu şekilde hizmet veren Çakraz'in hikayesi daha sonra Ankara'ya uzandı. O yıl Balgat'ta şube açma kararı alan Erduran, "Ankara'daki restorana gelen kişiler Karadeniz mutfağına yatkın. Balığın yanında farklı taleplerde bulundular. Biz de Ali Usta ile tanıştık. Daha sonra Çakraz'ı balık restoranının yanı sıra Karadeniz mutfağının da lezzetlerini sunan bir yer haline getirdik" diye konuştu.