Acıbadem Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Yüzbaşıoğlu, kış aylarına özel beslenme önerileri verdi. Kışla birlikte gelen hastalıklardan korunup, sağlıklı kalabilmek için tüketilmesi gereken besinler şöyle:
Turun çgiler : Portakal, mandalina, greyfurt gibi besinler enfeksiyondan korunmada çok etkin. Günlük en az 2 porsiyon tüketilmeli.
Brokoli : D vitamininin depolanmasında görev alan brokoli A ve K vitamini içeriyor.
Kurubakliyat : Protein ve lif açısından zengin olan kuru bakliyatların kış boyunca haftada en az 1 kez tüketilmesi gerekiyor.
Pekmez : Demir içeriği yüksek olan pekmezin kışın bir yemek kaşığı tüketilmesi, bağışıklığı ve demir depolarını koruyor.
Balık : İçerdiği Omega-3 yağ asidiyle vücudu fizyolojik olarak güçlendiriyor, psikolojiyi olumlu etkiliyor