Gıda zehirlenmelerine neden olan bakterilerin sıcak ortamlarda kolay üreyebileceğine dikkat çeken Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, denetimlerin çabuk bozulabilecek gıdalar üzerine yoğunlaştırıldığını belirtti. Özellikle et, süt ürünleri ve hazır yemekler gibi gıdaların uygun ortamlarda muhafaza edilmediği takdirde risk oluşturabileceğini kaydeden Temel, böyle bir olumsuzluk yaşanmaması için vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.
SOKAK SÜTLERİ TEHLİKELİ
Temel, buzdolabında muhafaza edilmesi gereken ürünlerin alışverişin sonuna bırakılması gerektiğini vurgulayarak, gıda denetimlerini belirledikleri risk esasına göre gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bu dönemde sıcakta çabuk bozulan gıda üreten ve satışa sunan işletmeler üzerinde denetimlerin artırıldığını anlatan Temel, "Tüketicilerden de bazı taleplerimiz var. Özellikle etiketsiz, üretim izni olmayan ürünleri almasınlar. Sokak sütleri bu mevsimde özellikle büyük risk oluşturuyor" dedi.
6 SAATTE BAŞLAR
Olası gıda zehirlenmelerinde 174 ALO Gıda Hattı'nın yanı sıra il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine ihbarda bulunulması gerektiğini kaydeden Temel, "Zehirlenme belirtileri, gıda tüketiminin ardından en geç 6 saat içerisinde başlar. 174 ALO Gıda Hattı'nda zehirlenme ihbarlarına öncelik verilir" dedi.