KREMALI MANTAR ÇORBASI
1 paket mantar
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 paket krema
1 limon
Tuz, su
Mantarları ince doğruyoruz. Tencerede su kaynatıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Yarım limonu sıkıyoruz. Mantarları tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz. Mantarlar kaynadıkça ortasında biriken koyu renkli köpüğü alıyoruz. Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Unu koyup kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine soğuk su döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşınca, mantarı pişirdiğimiz suyla beraber tencereye döküyoruz. Kıvamı tekrar koyulaşınca tavuk ya da et suyuyla ve sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Çorbayı pişmeye bırakıyoruz. Pişmek üzereyken kremasını döküyoruz. Çorbayı servis kasesine alıyoruz. Üzerine dereotu serpiyoruz.
FIRINDA PATATESLİ BİFTEK
600 gr biftek
Tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
4 domates
4 diş sarımsak
Kekik
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Defne yaprağı
5 adet patates
5-6 adet biber
Biftekleri bir tavaya alın. Kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Patateslerin kabuğunu soyup halka şeklinde orta kalınlıkta doğrayın. Sıvı yağı, kekik ve tuzunu koyup harmanlayın. Fırın tepsisine patatesleri dizin. Üstüne etleri koyun. Biberleri bir kaç yerinden delerek en üste koyun. Domatesleri kesip sarımsakları da ekleyip rondodan geçirin. Püre haline gelsin. Üzerine tuzunu ve salçayı ekleyin. 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. Tepsiye dökün. Etlerin üzerine tereyağı koyun, defne yapraklarını da koyup tepsiyi folyolayın. 230 derecede patatesler yumuşayana kadar folyolu pişsin. Sonra folyoyu alın ve biraz daha kızartın. En son üzerine kekik serpip servis edin. Afiyet olsun.