Ramazan ayında tüketimi artan tatlı, şekerleme ve şarküteri ürünlerini, merdiven altı denilen kaçak üretimle piyasaya süren ramazan fırsatçılarına işaret eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu ürünlerin sağlığı tehdit ettiğini vurguladı. Ramazan ayında merdiven altı üretimin arttığını belirten Palandöken, "Maalesef mübarek Ramazan ayında insan sağlığına zararlı işlerle uğraşan, 3 kuruşa müdahale eden bu tür fırsatçı insanları anlamak mümkün değil" dedi. TESK Genel Başkanı Palandöken, ramazan ayında üretimi artan kaçak ve sağlıksız ürünlere karşı vatandaşları uyardı. Ramazan ayında gıda denetimlerin artırılmasının önemine dikkat çeken Palandöken, "Yarı fiyata salam, sosis, pastırma olmaz. 5-10 liraya baklava olur mu? Olmaz. Kullanılan fındığın, fıstığın, yağın maliyetini karşılamaz. Vatandaşımız olması gereken fiyatın altında satılan ürüne şüpheyle yaklaşmalıdır. Değerinin altında satılan mallara kanmamak, etiketleri iyi okumak ve şüphelendiği ürünleri yetkililere bildirmek de vatandaşımızın görevidir" diye konuştu. Korsan satıcılara karşı uyarı yapan Palandöken, "Bilhassa Ramazan ayında artan, merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın. Yol kenarında, araç arkalarında satılan tatlı, ekmek ve kadayıf gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız üründen önce, alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Çünkü gerçek esnaf, yani mahallenizdeki bakkal, manav, kasap, şarküterici kim olursa olsun, kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Onun için alışverişinizi tanıdık esnaftan yapın" dedi.