YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
3-4 su bardağı et suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, pulbiber, nane, karabiber
YAPILIŞI
Öncelikle yeşil mercimekleri 5 dakika kadar haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz. Ayrı bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı koyuyoruz içine küp küp yemeklik doğradığımız soğanları koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salçamızı koyup biraz çevirdikten sonra et suyunu ilave ediyoruz. Kaynayan suya 5 dakika kaynatmış olduğumuz mercimekleri ardından da erişteleri ekliyoruz. Tuzunu ve baharatını damak tadımıza göre ayarlıyoruz ve erişteler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
ŞEHZADE KEBABI
MALZEMELER
1 kg kuşbaşı dana eti
5 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
4-5 adet yeşil biber
5-6 diş sarımsak
1 y.k. domates salçası
2 adet domates
sıvı yağ
karabiber,tuz
pulbiber
YAPILIŞI
Et düdüklü tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su doldurulur. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılır. Ardından kapak kapatılarak 10 dakika pişirilir. Patlıcanlar çizgili soyularak doğranır. 20 dakika kadar tuzu suda bekletilir. Patlıcanlar bol kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan kavrulur. Bir süre sonra yeşil biberler de doğranıp ilave edilir. Sarımsaklar da eklenerek kavrulmaya devam edilir. Baharatlar ve tuz ilave edilir. Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar ve hazırlanan etli karışım alınarak karıştırılır. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir. 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirilir.