Çubuk Kurban Denetleme Komisyonu tarafından kurban kesim ve satış noktaları gözden geçirildi. Kesim yerlerinin hijyen başta olmak üzere genel kurallara uygunlukları denetlendi. Ayrıca kurbanlık için satılan hayvanların sevk ve sağlık kontrolü belgeleri incelendi. Denetimlerde görülen eksiklerin giderilmesi için ilgililere gerekli uyarılar da yapıldı. Veteriner hekim Bekir Kılınç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm tedbirleri alarak, denetimleri yoğunlaştırdıklarını söyledi.
"46 kesim yeri belirlendi"
İlçedeki canlı hayvan pazarı başta olmak üzere 45 ayrı besi çiftliğinde kurban satışı, 46 ayrı yerde de kurban kesimi yapılmasının kararının alındığını söyleyen Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ise, "Kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımızın kurban ibadetini usulüne uygun şekilde yerine getirebilmesi için 'Kurban Denetim Komisyonu' olarak her türlü tedbiri alarak, denetimlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz. Komisyonun aldığı karar doğrultusunda halkımıza açık olarak büyükbaş hayvanların kesim yeri olarak Girişim Et Entegre tesisleri, küçükbaş hayvan kesim yeri içinde de Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı belirlenmiştir. Büyükbaş hayvanların kesimleri 150 TL, küçükbaş hayvanların kesimleri ise 50 TL olarak belirlenmiştir" dedi. Topçu, bayram süresince belediye ekipleri tarafından alanın ve çevresinin temizliğinin sağlanarak dezenfekte işlemlerinin gerçekleştirileceğini kaydetti.