EZOGELİN ÇORBASI
MALZEMELER
1 ç.bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı iri bulgur
2 çorba kaşığı pirinç, 1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı ve un
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kuru nane, pul biber, tuz, su
YAPILIŞI
Pirinci, bulguru ve mercimeği yıkayıp süzün. Üzerine suyunu koyun, haşlamaya başlayın ve tuzunu unutmayın. Suyunu çekip iyice şişince altını kapatın. Ayrı bir tencereye zeytinyağı dökün ve yemeklik doğranmış soğanı koyup kavurun. Tereyağını da ilave edin. Soğan kavurulunca unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Baharatları ve salçayı koyup karıştırın. Üzerine 2 su bardağı soğuk su döküp iyice karıştırın. Haşlanmış bulgur, pirinç ve mercimeği suyuyla beraber çorba tenceresine aktarın. Sıcak su ve tuzunu attıktan sonra kaynamaya başlayınca altını kapatın.
TAS KEBABI
MALZEMELER
1 kg dana kuşbaşı, 1 soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 defne yaprağı
2 ç.kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı un
zeytinyağı, tuz, su Üzeri için
2 domates, 2 patates
2 köy biberi , zeytinyağı, tuz
YAPILIŞI
Tencereye zeytinyağı dökün ve kuşbaşı dana etini koyup kavurmaya başlayın. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanı koyup bir kere karıştırın. Tereyağını, defne yaprağını ve tane karabiberi koyduktan sonra bir süre daha karıştırmaya devam edin. Salçasını ve unu da koyup kavurun. Sıcak suyu ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Patatesleri soyup küp doğrayın ve sıvıyağda kızartın. Tuzunu atın. Ayrı bir tavaya zeytinyağı dökün ve iri doğradığımız biber ve domatesleri soteleyin. Tas kebabını servis tabağına koyun. Üzerine kızarmış patates koyun. Domates ve biber koyarak servis edin.