Avrupa Gıda Otoritesi tarafından ünlü bir kakaolu fındık kreması markasında kanserojen madde bulunduğunun açıklanmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Ülkemizde de yoğun olarak tüketilen ürünün yapımında kullanılan palmiye yağının (palm yağı) 200 derecede ısıtılmasının kansere davetiye çıkarttığının iddia edilmesinin ardından gözler bilim dünyasına çevrildi. Başkentli Kişisel Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, "Şu aşamada palmiye yağının güvenirliliğiyle ilgili araştırmalar devam ediyor. Dolayısıyla bu araştırmalar sonuçlanana kadar palm yağı içeren gıdaların tüketilmesinin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz özellikle yabancı marka ürünler konusunda dikkatli olmalarıdır. Bu ürünlerin ambalajlarını kontrol ederek içinde palm yağı bileşeni olanları tercih etmemeleri, bunun yerine yerli muadili tercih etmeleri önemlidir" şeklinde konuştu.