TÜRK kültüründe yorgunluğun dostu, sohbetlerin eşlikçisi olarak klasikleşen kahve, Türk damak tadına uyarlanan çeşitleriyle sağlıklı yaşama da katkıda bulunacak. Thila Coffee laboratuvarlarında, espressodan, mochaya kadar çok sayıda kahve türü yeniden yorumlanarak ülkemizin damak tadına uygun hale getirilmeye çalışılıyor. Thila Coffee kurucu ortaklarından Ferhat Duman, Türkler'in kahveyi Yemen harmanıyla sevdiğini, bu türün bizlerle özdeşleştiğini kaydetti. Kahvehane kültürünün içinin boşaltılmasının ardından ülkeye son 10 yılda giren, franchising sistemi ile çalışan kahve markaları sayesinde sektörün büyüdüğünü, ancak halkın beklentisinin tam olarak karşılanamadığını belirten Duman şunları söyledi: "Biz, Yemen'in kahve merkezi Thila Köyü'nden getirdiğimiz çekirdeklerle kurduğumuz Thila Coffee'de, keşfettiğimiz yeni kahve türlerini damak tadınıza uygun kılmakla kalmayacağız; kahvenin sadece bir sohbet aracı değil aynı zamanda sıhhat kaynağı olduğunu da göstereceğiz. Kahve doğru harmanlanıp pişirildiğinde sağlığa katkı sağlar. Kahvenin içerisindeki niasin, kafein ve anti-oksidanlar sayesinde metabolizmayı hızlandırma ve enerji verici özellikleri bulunuyor."