Ankara Adliyesi konferans salonunda düzenlenen panelde HSK Üyesi Hakan Yüksel moderatörlüğünde Ankara Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nesibe Kurt Konca, Ankara Cumhuriyet Savcısı Çağrı Berat Eminoğlu, Adalet Bakanlığı BİGM Daire Başkanı Mehmet Aytekin ve Avukat Hasan Serhat Yiğit konuşma yaptı.
''MİLLET BEKASIYLA OLUŞTURULMUŞ BİR OLUŞUM'
HSK Üyesi Hakan Yüksel, eğitim çalışmasına moderatör olarak katılmaktan memnuniyet duyduğunu kaydederek, Yargıda Birlik Derneği'nin, yargıdaki FETÖ temizliğini yapmak için kurulmuş bir Kuvâ-yi Milliye ruhu olduğunu söyledi. Yüksel, "Bu devleti seven her kesimin bir araya geldiği ve hiçbir ön yargıya kapılmadan, hiç kimse birbirini ön yargısını düşünmeden ve birbirini severek sadece vatanı ve millet bekasıyla oluşturulmuş bir oluşumdur. Çok emek verdim" dedi.
'BAĞIMLILIĞIMIZ SADECE BU MİLLETE AİT'
Kriterlerinin yalnızca vatana ve Türk Milletine hizmet etmek olduğunu aktaran Yüksel, "Kriterlerimiz sadece bu vatana akliyle ve gönlüyle Türk milletine hizmet etmektir. Hiç kimseden icazet almayacağız. Kimseye de kendimizi icazet edecek noktaya getirmeyeceğiz. Bağlılığımız sadece bu millete aittir" ifadelerini kullandı.
'YAPAY ZEKA KULLANIRKEN KONTROLLÜ OLMAK GEREKİYOR'
Sosyal medyada en fazla iftira atılan meslek grubunun başında yargı mensupları olduğunu ifade eden Yüksel, "Teknolojiyi takip ediyorum, sesinizi, görüntünüzü oluşturarak sizin adınıza bazı sözler söylüyorlar. Hatta bu liderler de olabiliyor. Konumuz 16 yıldır terör hukukuna baktığım için toplumda terör ve gezi tipi ayaklanmalara sebebiyet verebilecek videolar yayınlanabiliyor. Tabii bu yapay zekayı kullanırken dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Ancak çok güzel bir işleri kolaylaştırabilir. Fakat insan unsurunun olmadığı, insani duyguların olmadığı, sevginin olmadığı hiçbir şey önemli değildir ve iyi sonuçlar doğurmaz. İnsan severek bir varlıktır. Eğitimin içine ahlak ve insanı da katmak önemli. Sadece yapay zekayla bu işler olmaz. Onun için de bu yapay zekayı kullanırken çok kontrollü olmak gerekiyor. Çünkü yargılama tamamen, ruhani bir olay. Yargılamada aslında Tanrı'nın size verdiği bir yetkiyi kullanıyorsunuz. Niye kürsüler yüksek? O yetkiyi kullanırken o size manevi gücü veriyor. Ama yargılamada insan unsurunu çıkarırsanız bana göre, tam önceden hesaplıyorsunuz, buna şunu vereceğiz. Son celse bir bakıyorsunuz, son savunma. Orada belki bir metanet gösterip bir şey yapar. Onun için yargılamada insan unsuru önemli. Yapay zekayı kolaylaştırıcı olarak olması gerektiğini ancak tamamının insanın yerini almaması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.