Bebeklerde yanlış vitamin kullanımına dikkat!

Bebeklerin bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla kullanılan vitamin ve minerallere dikkat edilmelidir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Süha Ünüvar, soğuk havaların gelmesiyle gereksiz ve yanlış vitamin kullanımı hakkında aileleri uyardı.

Giriş Tarihi: 5.10.2018 11:14 Son Güncelleme: 5.10.2018 11:15
Bebeklerde yanlış vitamin kullanımına dikkat!

BEBEKLER KALSİYUM, MAGNEZYUM, SODYUM VE POTASYUMA İHTİYAÇ DUYAR

Erişkinlerin ve bebeklerin alacağı vitamin ve mineraller arasında herhangi bir fark yoktur. Fakat bebeklerin bazı mineralleri mutlaka alması gerekir. Bunların başında kalsiyum, magnezyum, sodyum ve potasyum gelir. Bu mineraller anne sütü veya biberon maması alan bebekler tarafından otomatik olarak kazanılır. Bu nedenle normal beslenen bebeklerde mineral eksikliği söz konusu değildir.

Fakat şiddetli ishal gibi durumlarda böyle eksiklikler ortaya çıkabilir ve bu eksikliklerin giderilmesi gerekir. İshal gibi problemlerin dışında normal beslenme koşullarına sahip bebeklerde bu minerallerin eksikliğine sık rastlanmaz. Ancak yalnızca anne sütü alan bebeklere, anne sütünün demir bakımından fakir olması nedeniyle mutlaka dışarıdan demir takviyesi yapılmalıdır. Bu genellikle biberon mamalarına demir eklenerek yapılır. Anne sütü alan bebeklere ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından da idame dozunda demir verilir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Bebeklerde yanlış vitamin kullanımına dikkat!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA