Kalp üfürümü nedir?

Kalp üfürümü, çocukluk çağında yaygın bir şekilde ve çoğunlukla da kalp hastalığına bağlı olmadan gerçekleşiyor. "Masum üfürüm" ateşli hastalıklar sırasında veya hiçbir neden olmadan da ortaya çıkabiliyor.

Giriş Tarihi: 20.11.2018 16:44 Son Güncelleme: 20.11.2018 17:25
Kalp üfürümü nedir?

ÜFÜRÜM VARLIĞI UZMAN TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMELİ

Üfürüm; kalpteki delikler, kalp kapaklarındaki ve ana damarlardaki darlıklar ile yetersizliklerin yol açtığı, kanın normal akımındaki bozulmaya bağlı oluşan ses titreşimlerinin göğüs duvarına yansımasıdır. Muayene esnasında duyulmaktadır. Masum üfürümlerin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Üfürüm ancak doktor muayenesinde stetoskopla duyulabildiği için aileler kendiliğinden üfürüm olup olmadığını anlayamaz.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINA BAĞLI OLARAK GELİŞEBİLİR

Göğüs duvarının muayenesi sırasında normal kalp seslerine ek olarak duyulan uğultu yani üfürümün pek çok çeşidi vardır. Genellikle iki şekilde ortaya çıkar. Bunlar; kalp ve damar hastalıklarına bağlı gelişen "patolojik" olarak adlandırılan üfürümler ve sağlıklı çocuklarda da duyulabilen "masum" üfürümlerdir. Kalp ve damar hastalıklarına bağlı gelişen patolojik üfürümler, altta yatan kalp hastalığı nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Ancak bazı kalp hastalıklarında üfürüm duyulmayabilir.

ARKADAŞINA GÖNDER
Kalp üfürümü nedir?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA