Çocuğunuzu bilgisayar bağımlılığından teknoloji detoksu ile kurtarın!

Uzm. Psk. Betül Küçükardalı, bilgisayar başında fazla vakit geçiren çocukları olan anne babalara; bu bağımlılıktan teknoloji detoksu ile kurtulmanın yollarını anlattı.

Giriş Tarihi: 26.1.2018 16:22 Son Güncelleme: 26.1.2018 17:18
Çocuğunuzu bilgisayar bağımlılığından teknoloji detoksu ile kurtarın!

Çocuğunuza model olun

Hemen her anne baba çocuğunun ''Madem zararlı, sen neden yapıyorsun o zaman?'' sorusuyla bir noktada karşılaşabiliyor. Hangi konu olursa olsun, eğer çocuğunuza uzun vadede hayatına katacağı bir şey öğretmek istiyorsanız, bunun en doğru yolu 'doğru model' olmak! Ebeveynin elinden telefonu düşürmüyorken, tabletten oyun oynaması yasaklanan bir çocuğun bunun onun için zararlı olduğuna ikna olması oldukça güç. Öte yandan çocuğunuza teknoloji ürünlerinin bilgi edinme, eğlenme vesosyalleşme aracı olduğunu ancak belirli sınırlarda kullanıldığında faydalı olduğunu anlatırken, kendiniz de buna mutlaka dikkat edin.

2 yaşına kadar teknoloji ile tanıştırmayın

Televizyon, telefon ve tablet ekranları yoğun uyaran içerdiğinden hipnotize edici etkileriyle çocukları dış dünyadan koparıp duyarsızlaştırıyor. Kimi zaman da ağlamamaları için eline tablet, telefon vermek onu ağlatan olayda neden- sonuç ilişkisini görmesini engelliyor ve her zorlandığı duyguda sakinleşmek için teknolojiden medet ummasına neden olabiliyor. Bu şekilde pekiştirilmiş bir alışkanlığı ileriki dönemlerde değiştirmek ise oldukça zor. Özellikle 2 yaşına kadar çocuğunuzu teknolojiden mümkün olduğunca uzak tutun, onun yerine sosyal ilişkiler kurmasını, çevresini keşfetmesini destekleyin. Bu önlemler, zihinsel ve duygusal gelişimi için atacağınız çok önemli adımlar.

ARKADAŞINA GÖNDER
Çocuğunuzu bilgisayar bağımlılığından teknoloji detoksu ile kurtarın!
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA