Hem pratik hem eğlenceli...

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanıldığı ve tüketilen besin gruplarının her zamankinden daha önemli olduğu çocukluk döneminde özellikle taze sebze ve meyve tüketimine dikkat edilmesi, hazır besin tüketiminden kaçınılması gerekir. Ancak ne yazık ki çocuklar sağlıklı yiyecekler tüketme konusunda her zaman anne babalar kadar hevesli değildir. Bu noktada onları hazır besinlerden uzak tutmak için hem pratik hem eğlenceli atıştırmalıklar hazırlayabilir, yaz mevsiminin en güzel sebze ve meyveleri ile sağlıklı bir şekilde beslenmelerini sağlayabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 20.6.2018 14:44 Son Güncelleme: 20.6.2018 14:57
Hem pratik hem eğlenceli...

KİRAZ SOBRE

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden biri olan kiraz, hem A ve C vitaminleri hem de potasyum ve protein açısından son derece zengin bir meyvedir. Oldukça pratik şekilde hazırlayabileceğiniz kiraz sobre tarifi ile yazın sıcak zamanları için oldukça ferah bir atıştırmalık elde edebilir, çocuklarınızın hem sağlıklı hem eğlenceli şekilde beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Çekirdeği çıkardıktan sonra orta ateşte yaklaşık 5-6 dakika pişirilen kirazlar üzerine biraz limon suyu ekleyerek buzluğa atılır. Daha sonra az şekerli olacak şekilde hazırlanan şerbet kirazların üzerine dökülür ve tekrar soğumaya bırakılır. Yaklaşık 30 dakika sonra son derece lezzetli ve ferahlatıcı bir atıştırmalık haline gelen kiraz sobrenizi bir dondurma ile taçlandırabilir, çocuklarınızla birlikte sağlıklı ve eğlenceli bir ara öğünün tadını çıkarabilirsiniz.

ARKADAŞINA GÖNDER
Hem pratik hem eğlenceli...
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA