Balık ve kedi krakerler
4-6 kişilik
Malzemeler
150 gram tereyağı
1.5-2 su bardağı organik buğday unu
1 çay kaşığı kuru kekik (arzu edilirse)
150 gram taze kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı buzlu su
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kasede birleştirin. Yumuşak bir hamur elde edin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Unlu zeminde merdane ile ince olacak şekilde açın. Balıklı kalıplarla şekil verin. Tabağı süslemek için de kedinin başını ve kolunun şeklini yapın. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Havuçlu Çorba
4-6 kişilik
Malzemeler
250 gram ıspanak
2 adet havuç
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 litre su
750 gram yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Çorba tenceresinde yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış ıspanak ve rendelediğiniz havuçları ekleyin. Biraz daha kavurun. Suyu ekleyerek bir taşım kaynatın. Daha sonra azar azar yoğurdu ekleyin. Devamlı karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Biraz demlenince servis yapın. Lavaşları tavşan şeklinde kesin. Servis sırasında çorbanın üzerine yerleştirin.
Ballı ev yapımı fındık ezmesi
4-6 kişilik
Hazırlanışı
Malzemeler
200 gram fındık
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı
Fındıkları bir tavaya alıp orta ısıda 10-15 dakika kavurun. Yanmamaları için arada kapağı açıp kontrol edin. Ilıyınca rondodan geçirin. Kakao, zeytinyağı ve balı ekleyin. Tadını kontrol edin. Balı az gelirse ilave edin. Buzdolabında 2-3 hafta kalabilir.
Hazırlayan: İpek KUŞÇU