İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Altunizade Kültür Merkezi, Bingöl İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BİNYAD) tarafından düzenlenen BİNYAD Öğrenci Kariyer Akademileri Paneli'ne ev sahipliği yaptı. Bingöllü üniversite öğrencilerinin kariyer planlamalarına rehberlik etmeyi amaçlayan panelde, kendi alanlarında önemli başarılara imza atmış akademisyenler ve uzmanlar deneyimlerini paylaştı.
Katılımcılardan bir öğrenci soru - cevap kısmında İstanbul Anadolu Başsavcı vekili olarak Raif Bıkmaz'a geçtiğimiz ay Adana Adliyesi'nde Cumhuriyet savcısı adayı olduğu belirlenen Mithat Can Yalman'ın, intihar olaydan geriye bıraktığı mektupta mobbinge uğradığını iddia ettiği soruldu. Yalman'ı tanımadığını ve olay hakkında bilgi sahibi olmadığını söyleyen Başsavcı Yardımcısı Bıkmaz, "Bahsettiğiniz Adana olayı tabii münferit bir olay, ben arkadaşımızı tanımıyorum, meslektaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yani bireysel bulanıkları, her şeyi mobbing yapmak ne kadar doğru. Ben burayı baz alayım, biz meslektaşlarımıza tam tersi özgüven sağlasınlar diye aday muamelesi yapmayız. 'Hakim, savcı ' diye hitap ederiz. Davranışlarımızla örnek olmaya çalışırız, önümüzü ilikler 'hoşgeldiniz' deriz. Anlatırken rencide etmemeye çalışırız. Eminim Adanada ki olayda da böyle olmuştur. Her şey mobbing değildir, bazen kişisel sıkıntılar, ailevi nedenler, bir çok şey olabilir. İstanbul 'da 10 yıla yakındır yöneticilik yapıyorum, Başsavcı vekiliyim, mobbingin en az olduğu yer burası, tam tersi zaten kimse Hakim ve Savcılara dokunamıyor, en rahat personel bizim personelimiz. Keşke biraz karışışabilsek de desek 'iyi karar verin 'diye, bizde karışmıyoruz, biraz karışsak, yargıya etkilemekle teşebbüs ediyorsunuz ' diye, bizede yükleniyorlar. Bu anlamda o olayın öyle olduğunu düşünüyorum, varsada hesabını vesinler diye düşünüyorum. " dedi.
Başsavcı Vekili Bıkmaz, sözlerine şöyle devam etti, "Bütün toplumlar adaletin tam tecelli ettiği, adalette inancın olduğu, adalet mensuplarının daha adil olduğu dönemlerde çok ciddi ilerlemeler kaydetmiştir. Buna örnek yakın tarihimizdeki Osmanlı devletinde görüyoruz. Sonrasında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda da görüyoruz. Sonrasında adalet ciddi bir güçtür. Bir Cumhuriyet Savcısının yada Sulh Ceza Hakiminin yetkisi hiç kimsede yoktur, çok ciddi yetkililer verilmiştir. Onun için çok iyi yetişmek gerekir. Adelete olan inancının olması gerekir, vicdanlı olması gerekir, empati yeteneğinin olması lazım. Maalesef bu konuda eksikliklerimiz var"
Moderatörlüğünü Halk Ozanı Abdurrahman Delen'in yaptığı panele konuşmacı olarak Kamu hukuku alanında Doktor ünvanı olan ve İstanbul Anadolu Başsavcı vekili olarak halen görev yapan, Raif Bıkmaz, psikoloji alanında Doç. Dr. Ekmel Geçer, Tıp alanında Operatör Dr. Ahmet Arkan Bilgin, işletme ve Ekonomi Alanında Ali Fatinoğlu, Mühendislik Alanında Dr. Öğretim Üyesi Özlem Ulucan Açan, Mimarlık Alanında Güral Baroncelli Sağıroğlu ve Sağlık Bilimleri Alanında Nihat Dilsiz katıldı.