Cumartesi 04.12.2010
Son Güncelleme: Cuma 03.12.2010

Şişhane'nin yeni tapasçısı kısa sürede 'in' oldu

İki ay önce Şişhane'de açılan tapas barı Que Tal, kısa zamanda fısıltı gazetesiyle ünlendi. Tapas kültürü burada, İspanyol klasiklerinin yanı sıra Türk ve dünya mutfaklarından örneklerin mini porsiyonlarıyla hayat buluyor. Yemek sonrası eğlencenin devam ettiği mekânın kokteylleri de ilgi çekiyor

ABONE OL
Bu aralar Şişhane'nin yeni gözdelerinden biri, Tünel'e çıkan yokuştaki Que Tal adlı tapas bar. Öncelikle damak zevkine düşkün olanların keşfettiği bir yer burası. Fakat küçük porsiyonlu tapaslarla masayı donatıp uzun uzun takılınca, yemek için gidenler geceye de sarkıyor ve ilerleyen saatlerde bir kulüp havasına da bürünüyor Que Tal. Hatta mekân küçük olduğu için kalabalıklaşmaya başladığında insanlar dışarıdaki masalara taşıyor. Kalabalığı görenler de gelip takılınca alın size dolup taşan bir mekân... Ama lokasyon itibarıyla da Asmalımescit'in hengamesinden uzak, daha 'yalnız'... Que Tal'i yaklaşık iki ay önce Ayça Koçak ve Burcu Çıtak adlı iki arkadaş açmış. Başından beri de İspanyolların meşhur tapas tarzını uygulayabilecekleri bir yer hayal etmişler. Dekorasyondan müziklere, mönüden içkilere her şeyi kendilerinin ve yiyip içip gezmeyi seven arkadaşlarının zevkini göz önünde bulundurarak yapmışlar. 1800'lü yıllardan kalma binanın genel dokusunu koruyarak renklendirmişler. Tuğla duvarlar kalmış örneğin ve samimi bir atmosfer yaratmış. Mekânın en ilginç taraflardan biri ise salondaki servisi, iki ortağın kendilerinin yapması. Bu sayede mutfaktan çıkan yemeği görüp müşterinin önüne koymadan önce beğenmezlerse değiştiriyorlarmış.

MÖNÜ HER HAFTA YENİLENİYOR
Gelelim mönüye. Evet, sadece tapas var ama hepsi İspanyolların klasik tapaslarından değil. Türk ve dünya mutfaklarından çeşitler de tapas mantığında küçük porsiyonlarda sunuluyor. Mönü neredeyse her hafta yenileniyor. Patatas bravas, empanada, gazpachio, tortilla gibi klasik İspanyol tapaslarının dışında ılık humusla sunulan ince bulgur kaplı pirzola, asma yaprağında sardalye, sarımsaklı karides, çıtır nohut, içinde mozarella tapenade, mercimek ezmesi, çerkez tavuğu, ciğer pate bulunan soğuk tapas tabağı, fırında pancar sos ile humus, yeşil fasulye ve avokado sosla sunulan balık lokması gibi çeşitler dikkat çekiyor. Bunlar tadımlık gibi porsiyonlarla masaya geliyor ve fiyatları 4 lirayla 15 lira arasında değişiyor. Örneğin sarımsaklı karideste jumbo olmayan ama irice iki karides bulunuyor ve fiyatı 10 lira. Farklı lezzetiyle dikkat çeken çıtır nohut ise 4 lira. İçki demişken... Que Tal kısa sürede kokteylleriyle de ünlenmiş durumda. Tabii ki baş köşede İspanyolların vazgeçilmezi sangria var. Eğer seviyorsanız, masaya oturur oturmaz bir sürahi sangria söylemek şart. Diğer kokteyllere geçmeden uyaralım; Bloody Mary ve votka, bal ve biberle yapılan 50 spice gibi acılı kokteylleri yakıp kavuruyor. Burada tanıdık bildik tüm kokteyller yapılıyor. Bunların dışında votka, zencefil, taze elma suyuyla yapılan Que Tal Martini; rom, zencefil ve ananasla yapılan St. Kitts; rom ve meyve aromalı Mem's Punch; cin, salatalık ve naneyle yapılan Que Tal's Patio da mekânın özgün kokteylleri. Kokteyl fiyatları 20-22 lira civarında.

REZERVASYON ŞART
Que Tal'de genellikle Latin caz, chill out ve lounge tarzı çalıyor. Yemek yerken rahatlıkla sohbet edebiliyorsunuz. Gecenin ilerleyen saatlerinde de sakin bir eğlence sürüyor. Zaman zaman partiler de düzenleniyor burada. İki ortak yakında bir İspanya ziyareti yapıp, yeni lezzetler keşfetmeyi planlıyor, bilginize. Mekânın tek dezavantajı ise küçük olduğu için özellikle hafta sonları rezervasyonun şart olması. Tel: (0212) 244 41 40

DİNLEMEK İSTERSENİZ
Kur'an-ı Kerim dinle
Müminler rızkı nerede aramalı?

https://www.sabah.com.tr