Lüksün yeni temsilcisi Çin'den çıktı
Parıltılı kıyafetleri ve sınırsız harcamalarıyla dikkat çeken Çinli işadamı Stephen Hung, ultra lüksün yeni temsilcisi. Hung'ın Versailles Sarayı'ndan etkilendiği lüks otelinin bir gecelik fiyatı 600 bin dolar
ÇİN'DE FRANSIZ SARAYI
Tarihi Fransız sarayı Versailles, 17. yüzyılda yapılmasına rağmen günümüzde hâlâ lüks ve ihtişamın sembolü olarak görülüyor. 14. Louis döneminde yapılan saray, Fransız hükümdarlarını sanat ve lüksle buluşturan bir mekandı. Bu eşsiz sarayda opera salonu, devasa bir bahçe, aynalar galerisi, şapel, krallık kütüphanesi ve yüzlerce oda var. Aristokrasiyi yakından takip eden Hung, Versailles Sarayı'nın ihtişamından etkilenerek, Çin'in güney kıyısındaki Makao'da kendi modern ve gösterişli sarayını inşa ettirmeye başladı. Louis XIII adını verdiği lüks yapıda bir kumarhane, otel ve alışveriş merkezi olacağını açıklayan ultra zengin Stephen Hung "Versailles Sarayı bir sonun başlangıcı oldu, benimse ilham kaynağım. Lüks ve bireysellik hayatımın odak noktası" diyor.
400 MİLYON DOLARLIK MALİKANE
Hung bu otel ve eğlence kompleksinin lüks değil 'ultra lüks' olmasını istiyor. Sadece kumarhanesinin 133.5 milyon dolar olacağı söylenen lüks yapının maliyeti 400 milyon doları bulacak. 2016'da açılması planlanan Louis XIII'de 200'den fazla dubleks süit, 16 villa tipi oda, tasarımcılar içinde dev bir atölye olacak. Versailles Sarayı'nda bir gecelik konaklamanın fiyatı 130 bin dolarken, Hung'ın lüks otelinin odalarının fiyatı 600 bin dolardan başlıyor. Ayrıca hizmetlerine göre bir gecesinin 1 milyon doları bulabileceği söyleniyor. Bu hizmetler arasında dünyanın herhangi bir yerinden özel bir uçakla Makao'ya, lüks bir Rolls Royce Phantom ile de otelin kapısına kadar getirilmesi, pırlanta döşeli mobilyalarda başkahiçbir yerde içemeyeceğiniz özel kokteyller, masajlar var. Dünyanın en seçkin markalarına yer verilecek otelin bir parçası olabilmek için Graff Diamonds ve L'Ambroise restoranı da projeye dahil oldu. Hung bu kadar pahalı bir otelde kalmanın anlamsız olduğunu söyleyenlere şu yanıtı veriyor: "Bu fiyatlar lüks deneyim için çok sayılmaz, ileride daha da pahalı olabilir. Dünyada bu otelden sadece bir tane var ve en özel lüks temsili olacak. Para sadece bir nesne ve deneyimin yerini tutamaz. Mesele lüksü almak ya da satmak değil, onu yaşamaktır."
ASYA KÜLTÜRÜNE SADIK KALDI
Lüksün vazgeçilmez olduğunu ve herkesin sevdiğini düşünen Hung, bir söyleşide "Ben Asya'da mini Avrupa yaratmak istemiyorum. Yaşam tarzımın her köşesinde Asya kültürü var. Kolumdaki bilezik Doğu kültürünü sembolize eden bir simge olsa da üzerindeki pırlantalarla birlikte sadece Doğu'yu değil, tüm dünyayı etkileyecek güzelliğe sahip" diyor. İşinin ve otelinin sadece ultra lüks konseptine girmesinin dışında bir özelliği olmadığını söyleyenlere ise şu yanıtı veriyor: "Google en zengin ve popüler şirketlerden. Düşündüğünüzde Google bilgi yaratmadı, bilgiye erişimi, Facebook ise paylaşmayı sağladı. Benim yaptığım da buna benzer ve açıkçası daha iyisi."
EN SON HABERLER
- 1 Mikro besinlerle yağ yakımını hızlandırın
- 2 Evliliklerde bıçak sırtı konu aile
- 3 Otizmin sessiz anahtarı bağırsaklar
- 4 Mücevherlere de bahar geldi
- 5 Gizemli bir ülke Japonya
- 6 İzmir'den Erzurum'a uzanan iyilik köprüsü
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Bayram sofraları moral kaynağıdır
- 9 Ramazan bayramı’nda rahatlıkla yiyebileceğiniz 10 sağlıklı tatlı
- 10 Sanat, bilim ve eğlenceyle dolu bir ara tatil