MUHTEŞEM CUMARTESİ
Yaz bitti. İyi müziğin ve eğlencenin kalbi yeniden şehirde atıyor. New York ruhunu İstanbul'a taşıyan ve ikinci yaşını kutlayan Morini; terasta düzenlenecek akşamüstü partileriyle şehrin hafta sonu eğlencesine renk katıyor. İlki, Tolga Sezgin'in ev sahipliğinde bugün düzenlenecek 'Perfect Saturdays' partileri, her cumartesi akşamüstü 17.00'dan itibaren Morini Terrace'da konuklarını ağırlayacak. Dj Cüneyt Çilingiroğlu'nun setin başına geçeceği partide, "Keep Calm And Be A Pineapple" (Sakin kal ve ananas ol) sloganıyla bugüne özel hazırlanan ananas kokteylleri de davetlilerin beğenisine sunulacak.
KEŞİF NOKTASI
Bazı yerlerin uğursuzluğuna inanılır, oralar ne açsa tutulmaz. Rumelihisarı'nda, İskele Balık'ın karşısında kalan yer de bunlardan biriydi. Önceleri Mama, sonra Floripa olarak hizmet veren mekan bir türlü istenilen başarıyı yakalayamamıştı. Şimdiyse buradan eğlence ve gurme yemek sesleri yükseliyor. Yeni açılan Kiss the Frog deniz mahsullü menüsü, barı ve kokteylleriyle öne çıkıyor. Öyle ki Bebek'te otururken bile pek çok kişi "Haydi yemeğe Kiss the Frog'a gidelim" diyor. Menüde neler mi var? Örneğin çilekli avokadolu semizotu salatası çok başarılı. İstiridyesi, kızarmış karidesi de beğenilenleri arasında. Ama buraya giderseniz mutlaka altı mürekkep balığı sosuyla kaplı ızgara kalamarlı pizzayı tadın derim.
ŞEF RESTORANI: GALLİA
Topağacı'ndaki ufak mekanlardan oldukça iddialı yemekler çıkıyor... Bunlara en iyi örnek şüphesiz bir şef restoranı olan Gallia. Johnson&Wales Üniversitesi'nden mezun şef Fuat Halaç'ın açtığı ve menüsünü bizzat oluşturduğu mekanın dekorasyonu ise Abdullah Burnaz'a ait. Sabah saat 09:00'da kapılarını açan Gallia, Dünya ve Türk mutfağından sunduğu lezzetli atıştırmalıkları, salataları, ana yemekleri, tatlıları ve kokteylleri ile dikkat çekiyor. Gece acıkanlar ise 'after kitchen' konseptinde sunulan sarma böreklerle, suşilerle veya kurutulmuş domatesli zeytinyağlı yaprak sarma ile karnını doyurabilir. Gallia'da çeşitli DJ performanslarının yanı sıra, konsept partiler ve ünlü isimlerin sürpriz performansları da eğlencenize keyif katacak alternatifler arasında. Bu arada menüsü de gerçekten iddialı. Soğan çorbalı wonton mutlaka tadılmalı... Bacon reçeliyle servis edilen bruchetta da oldukça farklı bir tat. Kokoreç burger, kokoreç pizza, pişmaniyeli cheesecake ise kolay kolay başka yerde tadamayacağınız yemekler.
PUNK VE ROCK KARIŞIMI
Topağacı'nın bir diğer popüler mekanı ise gastro-pub olarak hizmet veren Kozmonot. Mekan punk-rock ruhu ile bölgeyi gençleştirdi dersek yanlış olmaz. Kozmonot'a giderseniz, 100 farklı bira markasından biriyle birlikte devasa kombo tabağını ve trüflü patates kızartmasını muhakkak denemelisiniz. İsmini uzayın bilinmezliğine adım atan ilk insan olarak tarihe geçen Yuri Gagarin'den alan Kozmonot'un tasarımı da hayli ilginç. Örneğin ön bahçede Berlin duvarının bir yansıması bulunuyor. Tuvaletler uzay mekiği şeklinde tasarlanmış. Ayrıca mekanın içerisinde sizi orijinal kozmonot kıyafeti karşılıyor.
SABAHA KADAR DANS
Karaköy'den dans sesleri yükselmeye devam ediyor. Hafta içini orta kalabalıkta geçiren mekanlar hafta sonu sabahın ilk ışıklarına dek doluyor. Bunlardan biri de Goya. Yaş ortalaması genellikle 35 yaş altı. Ama gelen herkesin dans ettiğini söyleyelim. Aslında Goya'ya girince kendinizi daha çok Etiler'de hissediyorsunuz çünkü tipik Etiler mekanı olmuş. Ama müzikler başarılı... Yine de cuma ve cumartesi gidecekseniz elinizi çabuk tutun, yoksa yer bulmanız pek mümkün değil.
34. KATTA SUŞİ KEYFİ
Bomonti de son yıllarda atağa kalkan semtlerden. Özelikle Babylonada'nın semte girmesiyle bölge eğlence ve gastronomi alanında yeni markalara ev sahipliği yapmaya başladı. Bunlardan sonuncusu da Hilton İstanbul'un 34. katındaki Cloud 34'ün barına eklenen suşi menüsü. Barda açılan suşi lounge bölümü ödüllü şef Yannis Manikis'e ait. Oldukça geniş suşi çeşitlerinin olduğu mekanda ton balığı, avokado, salatalık, acı biber ve patates cipsi ile hazırlanan şefin özel roll'unu denemeye değer.