Lüks, bağımsız gezginlere yönelik Conde Nast Traveller dergisi yazarlarından Ashlea Halpern geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yaptığı seyahati kaleme aldı. İstanbul-İzmir hattındaki uzun zamandır keşfetmek istediği lezzet duraklarına uğrayarak kaleme aldığı makalede "Seyahatin ilk beş günü yemek yiyemeyecek kadar yemek yemekle ama sonra yine yemek yiyerek geçti" diye yazdı.
Bu lezzetli yemek duraklarını saptamak için lezzet duraklarını merkeze alan seyahatler düzenlemesiyle tanınan Culinary Backstreets isimli global seyahat acentasının kurucusu Ansel Mullin'i aradığını ve tek tek bu rotadaki önemli noktaları sorduğunu belirten yazar, "Gittiğimiz hiçbir yerden mutsuz ayrılmadık. Size de tek tek bu noktaları yazacağım. Ara sokaklardaki lezzetler bile inanılmaz. Nereye giderseniz, hangi restorandan içeri girerseniz girin unutulmaz bir lezzetle karşılaşıyorsunuz. Kendinize bir iyilik yapın, lezzetli bir tatil hediye edin ve Türkiye'ye gidin" diyerek makalesine başlıyor. İşte usta seyahat yazarının kaleminden iki şehirde muhakkak uğramanız gereken lezzet noktaları...
Zübeyir Ocakbaşı: İstanbul'da deneyimleyebileceğiniz en iyi kebapçı. Ocağın başında oturup birbirinden lezzetli etleri, sumak soğan gibi sade ama lezzetli baharat ve salata malzemeleriye yiyebilirsiniz.
Karaköy Güllüoğlu: Börek ve hamurişi seviyorsanız rotanızı Karaköy Güllüoğlu'na çevirmeniz lazım. Peynirli ve kıymalı böreklerin tadı hâlâ damağımda. Tavuk göğsü isimli tatlının lezzeti unutulacak gibi değildi.
Borsam Taşfırın: 1968'den beri hizmet veren bu pidecinin ürünlerinin lezzeti inanılmaz. Lahmacun ve pide yemek isteyen herkes muhakkak bu lezzetleri deneyimlemeli. Orada yediğimiz tulum peyniri de muhteşemdi.
Tarihi Fatih Çarşamba Pazarı: Bu semte gidip kebap ve künefe kesinlikle yemeden İstanbul'dan ayrılmayın.
Pak Pide&Pizza Salonu: Eminönü şehirde görülmeye değer en güzel muhitlerden biri. Oraya gittiğinizde de bu pide ve pizza salonuna uğrayın. Peynirli pidesi çok ama çok lezzetli.
İzmir Tarihi Basmane Lokmacısı: İzmir Lokması, lezzetini sık sık duyduğumuz bir tatlıydı. Tarihi 1930'lara kadar dayanan bu tatlıcı, 90 yıldır bu işi yapıyor. Tatlıcının sahibi olan aile İzmir'e göç ettiklerinden bu yana bu işle uğraşıyor. Ve yediğiniz lokmanın tadını unutmanız mümkün değil.