Filistinlilerin kalbi şiddete dayanmıyor

HASHLAMOUN ödüllü fotoğraflarıyla 20 yıldır Filistin'de herşeye inat devam eden günlük hayatı yansıttı. İşte günlük hayattan bir anektod: Arabayla Gazze'ye giderken bir bakmışsınız anayol kapalı. Alternatif yola gidiyorsunuz. Yol uzuyor da uzuyor. Bir bakmışsınız 2 saatlik yol, 10 saat sürmüş." Günlük hayatın en büyük zorluğunuysa her sabah çalışmak üzere 703 kilometre uzunluğundaki duvarın karşı yakasına, Batı Şeria'dan Kudüs'e geçmek isteyen Filistinliler yaşıyor: "Kudüs'te çalışan yüzlerce insan var. Sabah 5'te duvarın dibindeki kontrol noktasından geçmek zorundalar. Çoluk çocuk geceden duvarın dibine yatıyorlar. Sabah 5'te geçtiler, geçtiler. Bir daha mümkün değil." Böyle bir rutinde, eğer adına yaşam denirse, korku ve panik içinde yaşamaya alışmış gibi yapan Filistinlilerin kalbi heyecana dayanmıyor. Hashlamoun, Filistinlilerin normal yollarla en çok kalp krizinden öldüğünü söylüyor. Öldüren korkunun ne zaman sonlanacağı konusuysa, günlük hayatta araya kaynayıp gidiyor.

ABD basınından flaş iddia: Masa başında kazanan Rusya oldu! Trump'tan Zelenskiy'e Donbas çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e, halihazırda Rusya kontrolündeki bölgelere ek olarak "Donbas'ın tamamını Rusya'ya terk etmesi" karşılığında savaşı sona erdirme sözü verdiği iddia edildi.

resmin alt metni gelecekk

Washington Post gazetesine konuşan ve adları açıklanmayan iki ABD'li yetkiliye dayandırılan haberde, Trump'ın Alaska'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin detaylar paylaşıldı.

Haberde, Trump'ın barış anlaşması için daha önce öne sürdüğü ateşkes koşulundan vazgeçtiği ve bunun yerine doğrudan bir barış anlaşması yapılmasını tercih ettiği belirtildi.

Aynı haberde, Trump'ın Zelenskiy ile telefon görüşmesinde, halihazırda Rusya kontrolündeki bölgelere ek olarak "Donbas'ın tamamını Rusya'ya bırakmasını" istediği ve karşılığında savaşı sona erdirme sözü verdiği iddia edildi.

TRUMP, ZELENSKİY VE AVRUPALI LİDERLERLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

ABD Başkanı Trump, 15 Ağustos'ta Alaska'da Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Zelenskiy ve Avrupalı liderlerle telefon görüşmeleri gerçekleştirmişti.

Zelenskiy, bu görüşmeleri Telegram hesabından yaptığı paylaşımda değerlendirmişti.

Savaşın sona ermesine yönelik görüştüğü her liderin net bir tutumu olduğunu aktaran Zelenskiy, "Kalıcı ve gerçek bir barışın sağlanması gerekir" ifadesini kullanmıştı.

ABD ve Avrupa'nın desteğiyle Ukrayna için uzun vadeli bir güvenliğin sağlanması gerektiğinin altını çizen Zelenskiy, "Ukrayna için önemli olan tüm konular Ukrayna'nın katılımıyla görüşülmeli. Bölgesel konular da dahil olmak üzere hiçbir konu Ukrayna olmadan çözülemez." değerlendirmesinde bulunmuştu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.