Güney Kore'de muhtaçlara yardım için kolları sıvayan iki bin gönüllü, başkent Seul'de topluca yemek yaptı. Gönüllüler, ülkenin geleneksel yemeği olan "kimchi"den 270 ton hazırladı. 3 bin yıllık geçmişi olan kimchi, mayalanmış lahanadan oluşuyor ve Güney Kore'de çok seviliyor. Bazı çeşitleri kırmızı biberle de hazırlanabilen kimchi, daha çok ana yemeklerin yanında garnitür olarak servis ediliyor, ancak özellikle fakir Koreliler için sofralarda ana yemek olarak yer alıyor. Ülkedeki büyük firmaların ve şirketlerin sponsorluğunda düzenlenen kimchi etkinliklerinde binlerce insan bir araya gelerek, fakirlere yardım ediyor. Kimchi hazırlama etkinlikleri, genellikle kasım ayında, kışın soğuk günleri başlamadan hemen önce düzenleniyor.
DIŞ HABERLER