ABD’li senatör Netanyahu'yu eleştirdi: “Geçmişte yanıldı, şimdi de yanılıyor”

Yahudi kökenli ABD'li Senatör Bernie Sanders, Netanyahu’yu İran saldırıları konusunda eleştirmeye devam ediyor. Sanders, Netanyahu’nun daha önce çok yanıldığını ve şu anda yanıldığını ifade ederek, “Amerika Netanyahu’nun başlattığı savaşa karışmamalı” dedi.

ABD’li senatör Netanyahu’yu eleştirdi: Geçmişte yanıldı, şimdi de yanılıyor

Yahudi kökenli ABD'li Senatör Bernie Sanders, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik eleştirilerine devam ediyor. Sanders sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, Netanyahu'nun 2002 yılında ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayı hatırlattı. Netanyahu'nun konuşmasında, "Saddam'ın nükleer silah peşinde olduğuna dair hiçbir şüphe yok. Saddam rejimini ortadan kaldırırsanız, bunun muazzam olumlu yankıları olur" dediğine dikkat çeken Sanders, "Netanyahu yanılmıştı. Çok yanılmıştı" dedi.

ABD’li senatör Netanyahu’yu eleştirdi: Geçmişte yanıldı, şimdi de yanılıyor

"YÜZBİNLERCE KİŞİ SAVAŞIN KURBANI OLMUŞTU"

ABD'nin, İngiltere ile birlikte uluslararası koalisyon eşliğinde Irak'a 2003 yılında müdahale etmesiyle başlayan ve 2011 yılına kadar devam eden Irak savaşının sonuçlarına dikkat çeken Sanders, "Bu savaş 4 bin 492 Amerikalı askerin hayatına, 32 binden fazla yaralıya ve yaklaşık 3 trilyon dolarlık bir maliyete neden olmuştu. Ayrıca yüzbinlerce Iraklı sivil de bu trajik savaşın kurbanı olmuştu" ifadelerini kullandı.

ABD’li senatör Netanyahu’yu eleştirdi: Geçmişte yanıldı, şimdi de yanılıyor

"NETANYAHU'NUN SAVAŞINA DAHİL OLMAMALIYIZ"

Sanders ayrıca İsrail'in İran'a yönelik askeri operasyonlarına ilişkin, "Netanyahu Irak savaşı konusunda yanılmıştı. Şimdi de İran konusunda yanılıyor. Amerika, Netanyahu'nun İran'a karşı başlattığı bu savaşa karışmamalı" ifadelerini kullanarak, ABD yönetimine savaş karşıtı çağrıda bulundu.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.