SON DAKİKA| Kanada’da araç kalabalığın arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son Dakika: Kanada’nın Vancouver kentinde bir araç kalabalığın arasına daldı. Gelen ilk bilgilere göre 9 kişi yaşamını yitirdi.

SON DAKİKA| Kanada’da araç kalabalığın arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kanada'nın batısındaki Vancouver kentinde cumartesi gecesi Filipin sokak festivalinde bir aracın kalabalığın içine girmesi sonucu çok sayıda kişi öldü ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Vancouver Polis Departmanı, X sitesinde yaptığı paylaşımda, 30 yaşındaki sürücünün gözaltına alındığını belirtti.

SON DAKİKA| Kanada'da araç kalabalığın arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var | Video

SON DAKİKA| Kanada’da araç kalabalığın arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ÖLÜ SAYISI NETLEŞİYOR

Polis, ilk belirlemelere göre 9 kişinin öldüğünü açıkladı. Çok sayıda kişi de yaralandı ancak kesin sayı henüz açıklanmadı.

Polis, olayın olası bir nedenini henüz açıklamadı ancak bir terör saldırısı şüphesi olmadığını belirtti.

Olay yeri, Filipin kültürünün kutlandığı "Lapu-Lapu Günü" festivalinin düzenlendiği yerin yakınında bulunuyor.

SON DAKİKA| Kanada’da araç kalabalığın arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

SALDIRGAN BÖYLE YAKALANDI

Geçici Vancouver Polis Şefi Steve Rai, basın toplantısında, bir adamın olay yerinde bulunanlar tarafından yakalandıktan sonra gözaltına alındığını bildirdi.

Sosyal medyada dolaşan videoda, saldırgan olduğu düşünülen siyah kapüşonlu genç bir adamın, sırtı tel örgüye yaslanmış şekilde, bir güvenlik görevlisinin yanında durduğu ve etrafındaki kalabalığın ona bağırıp küfür ettiği görüldü.

Adam ise "üzgünüm" diyerek karşılık verdi.

Rai, video hakkında yorum yapmayı reddetti ancak gözaltındaki şüpheli şahsın "geçmişindeki bazı olaylar nedeniyle daha önce polis tarafından tanınan bir kişi" ve "yalnız hareket eden bir erkek" olduğunu belirtti.

SON DAKİKA| Kanada’da araç kalabalığın arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Vancouver Belediye Başkanı Ken Sim, "Bugünkü Lapu Lapu Günü etkinliğinde yaşanan korkunç olaydan dolayı şok oldum ve derin bir üzüntü duydum." ifadelerini kullandı. Sim ayrıca, daha fazla bilgi edinildiğinde bunu duyuracaklarını da sözlerine ekledi.

SON DAKİKA| Kanada’da araç kalabalığın arasına daldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

TANIK OLAYI ANLATTI

CTV News'a konuşan bir tanık, siyah bir aracın kalabalığa dalmadan hemen önce festival alanında dengesiz bir şekilde seyrettiğini bildirdi.

Etkinlikte bulunan Vancouver'lı işletme sahibi James Cruzat, bir arabanın motorunu çalıştırdığını, ardından "yüksek bir patlama sesi" duyduğunu ve ilk başta bunun bir silah sesi olabileceğini düşündüğünü bildirdi.

Cruzat, "Yolda ağlayan, bağıran, çığlık atan ve yardım isteyen insanlar gördük. Olan biteni görmek için olay yerine yaklaştığımızda, birkaç ceset ve yaralı insan gördük. Bunu görmek korkunçtu ve yürek parçalayıcıydı. Böyle bir şeyin gerçek hayatta yaşanacağını hayal bile edemiyordum, çünkü normalde bunu televizyonlarda veya filmlerde görüyoruz." ifadelerini kullandı.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.