Türkiye'nin
su ürünleri üretiminde yetiştiriciliğin payı her geçen daha da artıyor. Türkiye'nin su ürünleri üretimi 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8.34 azalarak 644 bin 852 tona gerilerken, aynı dönemde su ürünleri yetiştiriciliği yüzde 12.51'lik artışla 212 bin 410 tona ulaştı. Özellikle 2000'li yılların başından itibaren Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliğine büyük yatırımlar yaptığını belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, su ürünlerinin geleceğinin yetiştiricilikte olduğunu kaydetti. Türkiye'nin 1986 yılında 3 bin ton seviyesinde olan su ürünleri yetiştiriciliğinin sonraki yıllarda sürekli artarak 2000 yılında 79 bin tona ulaştığını anlatan Kızıltan, "Su ürünleri yetiştiriciliği 2000 yılı sonrasında Türkiye'de yapılan büyük yatırımlarla üretim artışını devam ettirdi ve 2012 yılı sonunda 212 bin tona ulaştı. Toplam su ürünleri üretimindeki payı yüzde 33 seviyesine ulaştı. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde bu oranın yüzde 50'nin üzerine çıkmasını hedefliyoruz. Yetiştiricilik sayesinde doğadaki av baskısı azalıyor ve stoklar korunuyor" dedi.