Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, "Bayramda düzenini ve dengenizi bozmamak, sağlığınızdan olmamak için ikramları doyumluk olarak değil, tadımlık olarak tüketin" uyarısında bulundu. Kalp hastalıkları ve ülser, reflü, gastrit gibi mide problemleri olan kişilere bayramda doğru beslenmenin ipuçlarını veren Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Fadıloğlu, "Bayramın uzun oluşuna bakarak ete fazla yüklenmeyin. Tüm besin gruplarından yeterli ve dengeli miktarda tüketerek sağlıklı bir bayram geçirin" dedi. Dr. Fadıloğlu sağlıklı bir bayram geçirmek için şu önerilerde bulundu: "Sabah hafif bir kahvaltı ile güne başlayın. Sindirim problemlerini en aza indirmek için bayram yemeklerini öğlen yemeyi tercih edin. Fazla miktarda kırmızı et tüketimi fazla demir yüklenmesine ve fazla demir alımı da vücuttaki kalsiyumun idrarla birlikte atılmasına neden olacağından, et yerken kalsiyum kayıplarını önleyebilmek adına etin yanında kalsiyumdan zengin yoğurt, ayran, cacık gibi besinleri tüketmeye çalışın. Tabağınızda sadece ete değil, etin yanında bulgur pilavı, sebze ve salatalara da yer verin. Hhem posa tüketiminizi arttırmış hem de vitamin ve mineral yetersizliğini önlemiş olursunuz. Bir öğünde fazla kaçırdıysanız diğer öğünlerde sebze ve meyve tüketmeye çalışın. Fiziksel hareketinizi mutlaka arttırın.