Orion Vakfı Özel Karşıyaka Piri Reis Okulu Yemek Kulübü öğrencileri Fransız Mutfağı'nı uygulamalı öğrendi. Öğrencilerin ilk yemekleri meşhur Fransız yemeği olan tuzlu turta, tatlıları ise elmalı turta oldu. Özel Karşıyaka Piri Reis Okulu Yemek Kulübü Öğretmeni Deniz Avcı kulübün amacının çocukları hem Fransız hem de Türk kültürüne ait yiyecekleri keşfetmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Avcı, "Biliyorsunuz bir dili öğrenmek yeterli değildir. Onu gerçekten tüm yönleriyle tanıyarak benimsemek daha kolay ve yararlıdır" dedi. Çocukların yemek kültürünün yanı sıra sofra kültürünü de öğrendiklerini dile getiren Avcı, "Bunların dışında grupla çalışmayı, iş paylaşımı yapmayı, sabırlı olmayı ve tüm bu uğraşların sonunda arkadaşlarıyla ortaya koymuş oldukları ürünü paylaşmayı öğreniyorlar. En önemlisi tarifimizi bitirdikten sonra ortalığı toplamaları gerektiğini hijyenin önemini kavrıyorlar" diye konuştu.