Manisa'da Vali Erdoğan Bektaş'ın da katılımıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından sofralık zeytindeki yeni tuz oranın miktarı belirlendi. Piyasada yüzde 10-12 olan sofralık zeytinlerdeki tuz oranı, yeni düzenlemede ağırlıkça en fazla yüzde 8'le sınırlandırıldı. Düzenlemeye göre 100 gramda en fazla 4 gram tuz içeren sofralık zeytinler için "az tuzlu" ifadesi kullanılabilecek.Vali Bektaş, "En iyinin peşinde olmalıyız. Dünyaya açılmanın yollarını bulmalıyız. Zeytin bu şekilde daha iyi satılacak ve sağlıklı olacaksa bu şekilde yapılmalıdır" diye konuştu. Bakanlık tarafından çıkan tebliğe göre zeytindeki tuz oranlarının belirlendiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, uygulamada bir geçiş sürecinin olduğunu belirterek 2014 yılı sonuna kadar piyasaya sürülen ürünler var ise bunlar 2016 yılının sonuna kadar piyasada bulunabileceği bilgisini verdi. Çebi, "2015 yılı başı itibariyle piyasaya sürülen ürünler ise yeni çıkan tebliğe uygun olmak zorunda" bilgisini verdi.