Ekmek üreticileri, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) önderliğinde gerçekleşen zirvede sektörün sorunlarına çözüm aradı. EBSO, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Ekmekçiler Odası ile Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası temsilcilerinin katıldığı zirvede özellikle tüketici sağlığını tehdit eden merdivenaltı üretim masaya yatırıldı. Sorunlara çözüm için eylem planı oluşturulması kararlaştırıldı. Sektör temsilcilerinin 6 Mayıs'ta tekrar biraraya gelerek son şeklini vermeyi kararlaştırdığı eylem planında izinsiz ve hijyenik olmayan şartlarda kayıt dışı ekmek üretiminin önüne geçilmesi, üretimin Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği'ne uygun olması için önlem alınması hususları ele alındı. EBSO Fırın Ürünleri Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Abit Eser,Manisa'da hayvan yemi kullanılarak ekmek üretimi yapıldığının tespit edildiğini hatırlatarak, "Bu hadise sonrası üretici, tüccar, sanayici, esnaf, tüketici ve işveren olmak üzere sektörün tüm bileşenleri EBSO'nun önderliği ve ev sahipliğinde bir araya gelerek yol haritasını görüştü" dedi.