İzmir'in sembol çikolatacılarından Kemal Kutucu, piyasada kilosu 20-25 liraya satılan ürünlerin gerçek çikolata değil, kokolin olduğunu söyledi. Kokolinin margarin yağından, çikolatanın ise kakao yağından imal edildiğini aktaran Kutucu, "Kaliteli bir çikolatanın kilosu 40-45 liradan başlıyor. Gerçek çikolata vücuttaki serotonin düzeyini artırır ve insana mutluluk verir. Gerçek çikolata ağızda erir, damağınızda yağ tabakası kalmaz" diye konuştu.
BAKLAVAYA DA DİKKAT
İzmir'de Gaziantep Baklavası imalatı yapan Eren Kurt ise merdiven altı mamullerin yol açabileceği tehlikelere dikkat çekerek "Kilosu 12 liraya bile baklava satanlar var. Müşterilerimize uzak durun diye tembih ediyoruz. Bunlarda şeker yerine glikoz şurubu kullanılıyor. Bu da diyabet hastalığına sebep olabiliyor " dedi. Coğrafi tescilli olan Gaziantep Baklavası'nda antepfıstığı kullanıldığını anlatan Kurt, "Ucuza satanlar yeşil renginden dolayı mercimek ya da bezelyeyi kıyıp üzerine fıstık aroması katıp satıyorlar. Kilosu 50 liradan aşağı satılan baklavaların yenmesini tavsiye etmiyoruz" diye konuştu.