İzmir'e özgü tatlardan biri olan boyoz için düzenlenen "İzmir Boyoz Günleri" başladı. "Geçmişten Günümüze Boyoz" temasıyla düzenlenen etkinlik kapsamında İTO Meclis Salonu'nda boyoz uzmanlarının katıldığı toplantı yapıldı. Boyozun İzmir'e coğrafi işaret tescilinin 2017 yılında kesinleşeceğini belirten İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege mutfağının dünyada tanıtılması için Paris'te "Egean Restoran" açacaklarını söyledi. Demirtaş "Boyoz İzmir'e 1492 yılında İspanya'dan Sefaradlar ile birlikte gelmişti" dedi. Açılış töreninde "Boyoz'un kriterleri ve üretim şartları", "İzmir'in simgesel lezzeti boyoz" adlı oturumlarda Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişçioğlu, Gurme Şef Ahmet Gözelyağdöken, araştırmacı yazar Nejat Yentürk boyozla ilgili bilgiler verdi. İzmir Boyoz Günleri yarın sona erecek.