Aydın'ın en fazla erik üretiminin gerçekleştiği yer olan İncirliova'da üreticiler, sezona mutlu girdi. Papaz eriğinin rekoltesi ve fiyatı üretici ve satıcıyı memnun etti. Erik tüccarı Bayram Büyüten, "Geçen yıl 10 Nisan gibi ürün almaya başlamıştık. Ancak bu yıl hava şartlarından dolayı nisan ayının son günleri ürün toplamaya başladık. Havalardan dolayı ürünlerimiz biraz geç kaldı. Ama rekolteden çok memnunuz. İncirliova bölgesinin papaz eriği diğer yörelere oranla biraz daha kalitelidir. Bu sezon üretici de tüketici de, alan da satan da çok memnun" dedi.
3 TON ÜRETİM BEKLİYORUZ
Eriğin başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Türkiye'nin çeşitli noktalarına gittiğini belirten Büyüten, "Erik sezonun zaten bir ay sürüyor ve şu an 20 günlük bir işimiz kaldı. Geçen yıl bin 500 ton civarında erik üretimi oldu. Bu yıl ise bölgemizde 3 bin ton erik üretimi bekliyoruz. Erik fiyatları da şu an çok iyi durumda. Geçen yıl sezona 7 ile 8 TL ile başladık. Bu sezon ise fiyatlar 10 ile 12 TL arasında değişiyor" diye konuştu. Sezonun çok iyi geçtiğini belirten Büyüten, "Bölgemizde erik üretiminden geçimini sağlayan yaklaşık 500 ila 700 aile var. Bir aylık sürede evlerine ekmek götürebilmek için çalışıyorlar. Çalışanların yevmiyeleri geçen yıl 45 TL idi, bu yıl ise 55 TL oldu. Çalışanlar da durumdan çok memnunlar. İyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah sezon herhangi bir afat yaşanmadan bu şekilde tamamlanır" diye konuştu. İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ise sezonun ilk ürününün çiftçinin yüzünü güldürdüğünü söyleyerek "Geçen yıla oranla gerçekten bu sezon rekolte ve fiyatlar çiftçilerin yüzünü güldürdü. İnşallah bundan sonraki ürünlerde de aynı bereket olur ve iyi bir yıl geçiririz" dedi.