AK -DU’ya üstün lezzet ödülü

AK -DU’ya üstün lezzet ödülü

  • Egeli Sabah
  • Cuma 26.08.2017
1943'te ufak bir mandırada süt ürünleri üretimine başlayan AK-DU, geçtiğimiz günlerde uluslararası bir tadım ödülü olan Üstün Lezzet Ödülü'nü alarak lezzetini tescilledi. Farklı ülkelerden 135 şef ve gurmenin oluşturduğu Uluslararası Kalite ve Lezzet Enstitüsü her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce farklı ürünü kör tadım testleri ile değerlendirdi. Ambalajları olmadan tattığı ürünlere; ürün lezzeti, koku, aroma gibi kriterlere göre puanlar veren jüri, AK-DU'nun Bergama Tulum Peyniri'ni Üstün Lezzet Ödülü'ne layık gördü. Böylece AK-DU Bergama Tulum Peyniri Türkiye'nin ilk ve tek üstün lezzet ödüllü tulum peyniri unvanını da kazanmış oldu. AK-DU Bergama Kozak Yaylası'nda başladığı üretimine şimdilerde Dikili'deki geniş tesislerinde devam ediyor. Brüksel'den Üstün Lezzet Ödülü'nü getiren Bergama Tulum Peyniri de Dikili'deki bu tesislerde üretiliyor.
BİZE ULAŞIN