İzmir Ticaret Borsası ve Ege Kuru Meyve İhracatçıları Birliği verilerine göre, 2007- 2008 sezonunda 48 bin ton olan kuru incir üretimi, 10 yılda yaklaşık yüzde 50 artışla 2016-2017 sezonunda 72 bin tona ulaştı. 2018 sezonu için rekolte tahmini ise 78 bin 200 ton olarak belirlendi. Aydın ve İzmir'de "sarılop" denilen ve dalında kuruduktan sonra bir süre güneşte bırakılan kuru incirin ihracatı da son 5 yılda yüzde 40'a yakın arttı. Türkiye, 2016- 2017 sezonunda 65 bin ton kuru incir ihraç ederek 223 milyon dolar gelir elde etti. Kilogram başına ortalama ihraç fiyatının 4 dolara yükseldiği kuru incir, Ege'de üreticiyi tekrar bahçeye yöneltti. Fiyatların yüksek seyretmesi nedeniyle üreticiler, yaşlı ağaçları gençleştirerek damla sulama sistemleri kurmaya başladı. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Birol Celep, "Çiftçi artık ürününe özen gösteriyor, verimlilik de artıyor. Bu yıl 78 bin 200 tonla rekor üretim bekliyoruz ve bunu çok rahat pazarlarız. Bir kaç yıl içinde üretimde 100 bin tonları görebiliriz" diye konuştu.