YÖK'ten flaş duyuru - Üniversitelerin açılma tarihi belli oldu mu? 2020 Üniversiteler ne zaman açılacak?

Milyonlarca öğrencinin merak ettiği "Üniversiteler ne zaman açılacak?", "Üniversiteler ne zaman açılıyor?" gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Devlet ve vakıf üniversitesi öğrencileri tarafından yoğun olarak araştırılan bu konu hakkında YÖK son dakika açıklamalarında bulundu. Bilindiği üzere; corona virüsü salgını nedeniyle eğitim öğretim sistemi uzaktan eğitim şeklinde devam etmektedir ve yüz yüze eğitim yapılmamaktadır. Öte yandan 11 Mayıs tarihinde başlayan normalleşme süreci ile birlikte üniversitelerin açılış tarihi de araştırılan konular arasında yer aldı. Buna göre; üniversiteler ne zaman açılacak? Üniversiteler ne zaman açılıyor? İşte YÖK'ten son dakika açıklaması!

YÖK’ten flaş duyuru - Üniversitelerin açılma tarihi belli oldu mu? 2020 Üniversiteler ne zaman açılacak?

Corona virüsü salgını nedeniyle ülkemizde eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim sistemi ile devam ediyor. Öte yandan MEB'ten gelen açıklamaya göre; okulların açılış tarihi Eylül ayına ertelendi. Hal böyle olunca üniversite öğrencileri üniversitelerin açılış tarihi ile ilgili bilgi almak istiyor. Bu bağlamda; internet üzerinden "Üniversiteler ne zaman açılacak?", "Üniversiteler ne zaman açılıyor?" gibi soruların yanıtları araştırılıyor. YÖK konuya ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu. Buna göre; üniversiteler ne zaman açılacak?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? YÖK AÇIKLADI!

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmeyeceği, üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacağı bildirildi.

İşte devamı...

YÖK’ten flaş duyuru - Üniversitelerin açılma tarihi belli oldu mu? 2020 Üniversiteler ne zaman açılacak?

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmeyeceği, üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak yapılacağı bildirildi.

YÖK'ten üniversitelere "Covid-19 tedbirler" konulu yazı gönderildi.

Yazıda, Sağlık Bakanlığının YÖK'e hitaben kaleme aldığı "11 Mayıs 2020 tarihli ve Covid-19 tedbirler" konulu yazısındaki şu ifadelere yer verildi:

"Şehirler arası kitlesel öğrenci hareketleri, farklı yerleşim birimlerinden öğrencilerin bir araya gelmesi, öğrenci yurtlarının yeniden faaliyete geçmesi ve sınav ortamlarında sosyal mesafeye uyulamaması gibi durumların, kontrol altına almakta olduğumuz pandemi mücadelesinde önlenemez bir risk oluşturacağı görülmektedir. 2019-2020 eğitim yılının bu tür risklere meydan vermeden tamamlanması gerekmektedir. Yükseköğretim Kurulunun daha önce örgün eğitim yapılan programlarda uzaktan eğitim yapılması ve ara sınavlara ilişkin almış olduğu kararlara paralel olarak, dönem sonu sınavları ile bu eğitim yılına ait diğer sınavların da çevirim içi veya alternatif ölçme-değerlendirme yöntemleri uygulanarak yapılması önem arz etmektedir."

ÜNİVERSİTELERDE SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

Yazıda, sınavlara yönelik olarak da üniversitelerin çoğunun dijital imkanlar ile çevirim içi ortam başta olmak üzere farklı yollara ilişkin planlamalarını yaptığı belirtildi.

YÖK'ün üniversitelere gönderdiği yazıda, şunlar kaydedildi:

"Yükseköğretim Kurulu olarak bütün bu süreçlerde vurgu yaptığımız dikkate alınması gereken iki hususun, sınavların şeffaf ve denetlenebilir olması ile öğrencilerin bedeni ve ruhi sağlıklarını dikkate alan, yani öğrenci merkezli olması gerektiğidir. Konunun hassasiyetine binaen, 11.05.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanlığının ilgi yazısındaki konuya ilişkin talebi ve salgın süreci değerlendirilmiş olup; dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmemesine, bu sınavların üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek dijital imkanlar veya ödev, proje gibi alternatif yöntemlerin uygulanarak yapılmasına karar verilmiştir."

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.