Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, okul kantinleri ve çay ocaklarında uygulanacak hijyen kurallarını standarda bağladı. Bakanlık tarafından hazırlanan taslak yönetmeliğe göre, kantinlerde çalışan personel görevi esnasında sakız çiğnemeyecek. Tırnak uzatmak ve oje sürmek de getirilecek yasaklar arasında yer alıyor. Yönetmelikte yer alan en dikkat çekici kuralları personelin uyması zorunlu olan hijyen kuralları oluşturuyor. Buna göre, ellerinde açık yara, çıban, deri hastalığı olan personel kesinlikle gıdaya temas ettirilmeyecek. Çalışanlar el kesiklerinde mavi renkli yara bandı kullanması zorunlu olacak. Gıdalarla taşınması ihtimali olan bir hastalığı olan veya bulaşıcı yara, deri enfeksiyonları ve ishal gibi hastalığı bulunan kişilerin gıda işletmesinde çalışmasına izin verilmeyecek.