Karınca Yuvaları Hangi Yönü Gösterir? Karınca Yuvalarının Ağzı Nereyi Gösterir?
Karıncalar, bilim dünyasının en ilgi çekici hayvanlarından biridir. Gerek hiyerarşik yapıları, gerek deprem öncesinde sergiledikleri tuhaf davranışları gerekse karınca yuvaları hayli merak konusudur. Sayı bakımından insan nüfusundan daha fazladırlar. Doğal olarak yuvaları da bir o kadar çoktur. Karınca yuvaları hangi yönü gösterir diye soranlar, bu yuvaların konumun şartlarına göre yapıldığını bilmelidir. Karınca yuvalarının ağzı hangi yönü gösterir sorusunun cevabı yazımızda…

Dünyanın her bölgesinde yaşayabilen karıncalar, değişik iklim tiplerine uyum sağlayan canlılardır. Boyutlarına göre yüksek fiziksel dayanıklılığa sahip olan karıncalar, zorlu yaşam koşullarına karşı direnç gösterebilecek yapıdadır. Çalışkanlıkları ile bilinen bu hayvanlar, yuvalarını da belirli kriterlere göre inşa ederler. Dolayısıyla karınca yuvaları hangi yönü gösterir sorusunun tek bir cevabı yoktur. Değişik hava şartlarına uyum sağlasalar da, karıncalar genel olarak sıcak iklimlerde yaşamayı sever. Fakat, yönü belirleyen farklı etkenler vardır. İşte karınca yuvalarının ağzı hangi yönü gösterir sorusunun yanıtı…
Karınca Yuvaları Hangi Yönü Gösterir?
Koloniler halinde yaşayan karıncalar, hayatlarını sürdürebilmek için sürekli çalışan sosyal böceklerdir. Özellikle, kış mevsimini rahat geçirmek için yuvalarına sürekli gıda taşırlar. Karıncalar, küçük tümsek şeklindeki karınca yuvalarında yaşarlar. Bu yuvalar, işçi karıncalar tarafından inşa edilir. Bölmelerin ve tünellerin yapımı için topladıkları toprağı yığarak giriş kısmına yakın, höyük görünümlü bir yuva oluştururlar. Karınca yuvalarının yapımında, genel olarak çamur, kum veya kil kullanılır. Girişler, her zaman sıcaklığın yüksek olduğu yöne bakar. Bu, yuvanın sıcaklığını kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
Karınca Yuvalarının Yönü Ne Tarafa Bakar?
Doğada yön bulmayı kolaylaştıran pek çok ipucu vardır. En güvenilir doğal navigasyonlardan biri, karınca yuvalarıdır. Onları biraz incelemek ile yönler kolaylıkla anlaşılabilir. Karıncalar, yaratılışları gereği sıcaklığa çok duyarlı canlılardır. Bundan dolayı, yuvalarının sıcak bir konumda olması onlar için büyük önem taşır. Karınca yuvalarının çoğu, güneş ışınlarını kolaylıkla alabilecek şekildedir. Kuzey yarımkürede yer alan karıncalar, yuvalarının ağız kısmını güneye doğru bakacak şekilde tasarlar. Güney yarımkürede yaşayan karıncalar için ise yuvalarının kuzeye doğru bakması gerekir. Bu sayede, güneş ışığından en yüksek verimi elde ederler.
EN SON HABERLER
- 1 Öğretmenevi Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Öğretmen Evi Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 2 Balkabağı Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Balkabağı Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 3 Müdahale Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Doğru Yazılışı Müdahale Mi, Müdahele Mi?
- 4 Biçerdöver Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Biçer Döver Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 5 Yerçekimi Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Yer Çekimi Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 6 Ayırt Etmek Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Doğru Yazılışı Ayırt Etmek Mi Ayırdetmek Mi?
- 7 Asya Kıtası Nasıl Yazılır? TDK’ye Asya Kıtası Büyük Harfle Mi Yazılır?
- 8 Ayder Yaylası Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Ayder Yaylası Büyük Harfle Mi Yazılır?
- 9 Yardımsever Nasıl Yazılır? TDK’ye Göre Yardım Sever Ayrı Mı Bitişik Mi Yazılır?
- 10 Proje okullarında yeni dönem! Hamilik modeliyle daha kaliteli eğitim