LGS adayları dikkat: Bayramda rehavete kapılmayın

LGS’de geri sayım başladı. Son tekrarlar ve deneme sınavları bayram tatiliyle askıya alınmamalı. Günlük çalışma rutini 12 Haziran’a kadar devam ettirilmeli

LGS adayları dikkat: Bayramda rehavete kapılmayın

Her yıl haziran ayının ilk pazar günü yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bu yıl 15 Haziran Pazar günü yapılacak. Haziran ayının sıcakları ve gençlerin ders çalışma bıkkınlığı ile haziran ayında geçecek bu 10 güne çok dikkat etmek gerekiyor. Uzmanlar "Son tekrarlar ve son deneme pratikleri bayram tatiliyle askıya alınmamalı. Günlük ders çalışma rutini haziran ayının 12'sine kadar devam ettirilmeli'' diyor. Peki adaylar bayram tatilini nasıl değerlendirmeli? Kalan 10 günlük sürede nasıl bir çalışma izlenmeli? İşte LGS'ye geri sayımın başladığı şu günlerde başarınızı artıracak taktikler: SÜRE

DENEMELERİ: Süre kullanımı konusu üzerinde çalışın. Süreyi dengeli ve artırarak kullanın.

HATIRLATMA İŞARETLERİ:

Sorulara geri dönme gibi taktikler deneyin. Önemli ve zor sorularda zaman kaybetmeyin, bu sorulara hatırlatıcı işaretler koyarak geri dönüp tekrar bakın.

ZAMANLI DENEME SINAVI YAPIN

HEDEF BELİRLEME: Sınav öncesinde hangi dersten başlayacağınızı netleştirin. Çalışma stratejisini bu yönde geliştirin. Deneme sınavlarında istediğiniz test ve sorudan başlayarak;

Kolayları önce yapabilirim. Böylece zorlara daha çok zaman kalır.

Yapabildiklerimi öne alarak moralimi yükseltebilirim.

Sorulara takılmaz, vakit kaybetmeden ilerlerim... gibi kendiniz iyi hissettirecek ve zamanı iyi değerlendirmenizi sağlayacak bir taktik geliştirin.

NE KADAR SORU ÇÖZÜLMELİ?

Sınava yaklaştıkça yapılması gereken en önemli şeylerden bir tanesi de kaliteli soru çözümü yapmaktır. Önemli olan çok soru çözmek değil, eksik kaldığınızı belirlediğiniz konularla ilgili soru çözmektir. Süreli ve gerçek sınav zamanında yapılan deneme sınavları, sınava uyumu güçlendirir.

HATA ANALİZİ NASIL YAPILIR?

YANLIŞLARI DEĞERLENDİRİN: Soru çözümünde önemli olan, yanlış yanıtlanmış ya da boş bırakılmış soruların doğru yanıtlarını öğrenmektir. Bir soruyu yanlış yanıtlamış ya da boş bırakmışsanız bunun 3 sebebi olabilir:

1- Konu eksiğiniz vardır: Konu tekrarı yapın.

2- Okuma hatası: Okuma becerinizi geliştirmek için hızlı değil, anlayarak okumaya önem verin.

3- Yazım ya da işlem hatası: Acele ile yazılan sözcükler ya da yapılan işlemler hataya açıktır. Sınava kadar artık dijital değil, kâğıt kalem ile not almaya, yazı yazmaya öncelik verin. Elleriniz kalemi ve yazmayı sever hale gelsin.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.