Silivri'de 18 yıl önce kurduğu yemek fabrikası ile işe başlayan ve 28 milyon dolar cirolu bir firma haline gelen Ayso, catering, restoran işletmeciliği ve yemek üretiminin ardından direkt tüketiciye ulaşmak için perakendeye el atma kararı aldı. Silivri'deki üretim ve paketleme tesisinde içine hava almayan paketlerle katkısız kurabiye çeşitlerini piyasaya sunacaklarını dile getiren Ayso Genel Müdürü Dilek Demiral, perakende işi için 6 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarını, Haziran ayında piyasaya çıkacaklarını söyledi.
İLK İHRACAT ORTADOĞU'YA
İlk etapta Türkiye dışında Ortadoğu pazarına ihraç etmeyi düşündükleri paketli kurabiyeleri farklı bir markayla satışa sunacaklarını dile getiren Demiral, "Ürünlerimizin tamamı katkısız olacak. Yani ürünleri korumak adına içine katkı maddesi koymayacağız. Biz korumayı hava geçirmeyen paketlerle yapacağız" dedi. Demiral, fiyat avantajı da sağlayacaklarını sözlerine ekledi.
ÖZEL OKULLARIN EN BÜYÜK DERDİ YEMEĞİ EN UCUZA ALMAK OLDU
Bütün özel okulların ucuz yemek alabilme derdinde olduğunu ve bu işin bir kazanç kapısı olarak algılanmaya başlandığını belirten Demiral, "Okullar catering görüşmelerinde direkt fiyattan pazarlığa giriyorlar. Kimsenin çocukların sağlığını koruma derdi yok" dedi. Demiral firmaların ise krizde firmaların etten kestiğini ve açık büfe salata barlarının da kaldırıldığını söyledi